پر کردن کامپوزیت نوعی پرکردگی است که برای ترمیم دندانی که دارای ترک، پوسیدگی یا آسیب های دیگر است استفاده می شود. مواد پرکننده به رنگ خود دندان است. دندانپزشک مواد پرکننده را با رنگ طبیعی دندان تطبیق می دهد و آن را برای استفاده در ناحیه آسیب دیده مناسب می کند.
در این مطلب که برای شما آماده کرده ایم، به سوالات متداول از جمله چه کسانی می توانند پرکننده کامپوزیت دریافت کنند و مزایای پرکردن کامپوزیت چیست، می پردازیم.
چه کسانی می توانند از پرکننده های کامپوزیت استفاده کنند؟
پر کردن روشی است که اغلب توسط دندانپزشکان ترجیح داده می شود. در نتیجه معایناتی که توسط دندانپزشک ضروری تشخیص داده می شود، تصمیم گیری می شود که آیا پرکردگی انجام می شود یا خیر. به طور کلی بیمارانی که برای پر کردن کامپوزیت مناسب در نظر گرفته می شوند عبارتند از:
- بیماران با دندان های ترک خورده یا شکسته
- کسانی که دندان درد مداوم را تجربه می کنند
- کسانی که حساسیت دندان را تجربه می کنند
- بیمارانی که پرکردگی قبلی خود را شکسته یا از دست می دهند
- بیمارانی که سوراخ یا لکه در دندان دارند، برای پر کردن کامپوزیت مناسب هستند.
فرآیند پر کردن کامپوزیت چگونه است؟
فرآیند اعمال پرکننده های کامپوزیت مانند سایر پرکننده ها می باشد. این یک فرآیند ساده است که تقریباً 20 تا 30 دقیقه طول می کشد. دندانپزشک شما عمل پرکردن دندان را با پیروی از مراحل زیر تکمیل می کند:
ناحیه اطراف دندان بی حس می شود: اولین کاری که دندانپزشک شما انجام می دهد این است که ناحیه ای را که قرار است پر شود، بی حس می کند.
پوسیدگی دندان بررسی می شود: مهم است که پوسیدگی موجود را قبل از پر کردن از بین ببرید.
پر کردن ایجاد می شود: شکل دندان شما برای پر کردن مهم است. پر کردن جدید در ابعادی مشابه دندان شما ایجاد می شود. به این ترتیب شکاف ایجاد شده به طور مداوم پر می شود.
پر کردن کامپوزیت در چه مواردی اعمال می شود؟
در گذشته ای نه چندان دور، صحبت از استفاده از یک نوع پرکننده برای حفره ها بود. امروزه، در این مرحله، پر کردن کامپوزیت شروع به تبدیل شدن به یک گزینه پرطرفدار شده است.
در حالی که برخی از بیماران به دلایل زیبایی شناختی، پر کردن کامپوزیت را ترجیح می دهند، برخی دیگر این نوع پر کردن را برای حل مشکلاتی که بر سلامت دهان و دندان آنها تأثیر می گذارد ترجیح می دهند. اگرچه این واقعیت که می توان آن را به طور کلی برای همه اعمال کرد اولویت پر کردن کامپوزیت را افزایش می دهد، پزشک شما می خواهد وجود هر یک از شرایط زیر را تشخیص دهد. شرایطی که در آن پر کردن کامپوزیت اعمال خواهد شد به شرح زیر است:
- در صورت وجود پوسیدگی در دندان ها
- اگر به هر دلیلی در دندان ترک ایجاد شود،
- در صورت وجود شکستگی در دندان
- در صورت وجود فاصله بین دندان های جلویی
مزایای پر کردن کامپوزیت چیست؟
پر کردن کامپوزیت به عنوان جایگزینی برای پر کردن آمالگام استفاده می شود. پر کردن کامپوزیت با تهیه یک مخلوط کمتر قابل توجه به دست آید. این امر جنبه زیبایی شناختی آن را آشکار می کند. از دیگر مزایای پر کردن کامپوزیت که اغلب در دندانپزشکی زیبایی و دندانپزشکی عمومی ترجیح داده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زیبایی شناسی: لبخند زدن سالم و زیبا همیشه برای همه جذاب تر است. اگر دندانپزشک شما می تواند درمانی را ارائه دهد که شامل پر کردن کامپوزیت برای اهداف زیبایی است، توصیه می کنیم آن را در نظر بگیرید.
برای دندان های طبیعی ضرر کمی دارد: می بینیم که پرکردن کامپوزیت اغلب برای از بین بردن پوسیدگی دندان یا تنظیم ساختار دندان ترجیح داده می شود. این به این دلیل است که کمتر از دندان های طبیعی شما برداشته می شود. دندانپزشک شما همچنان پوسیدگی شما را تمیز می کند، اما به ساختار دندان آسیب زیادی وارد نمی کند.
مقاوم: پرکننده های کامپوزیت بسیار مقاوم تر از پرکننده های آمالگام هستند. مانند هر پرکننده، این نوع پرکننده نیز به مرور زمان امکان شکستن یا نشتی دارد. با این حال، این وضعیت نسبت به سایر انواع پرکننده کمتر است.
قابل تعمیر: اگر پرکننده های کامپوزیت شروع به خراب شدن کنند، ترمیم آنها نسبت به سایر انواع پرکننده آسان تر است.
مزایای پرکننده کامپوزیت
پرکننده کامپوزیت به دلیل ویژگی های کاربردی و زیبایی شناختی، ترجیح داده شده ترین نوع پرکننده است. می تواند دندان های شما را التیام بخشد و نتیجه ای را که بیشتر می خواهید به شما ارائه دهد. در حالی که بیشتر بیماران ممکن است به دلیل این ویژگی ها پرکردن کامپوزیت را ترجیح دهند، دندانپزشکان به دلیل ویژگی های دیگر پرکردن را توصیه می کنند:
قالب گیری آسان: پرکننده کامپوزیت از یک رزین به راحتی قابل قالب گیری ساخته شده است. به این ترتیب محکم میچسبد تا به ساختار دندان شما برسد.
به دندان ها آسیبی نمی رساند: در روش های پرکردن استاندارد، برای از بین بردن پوسیدگی، تراشیدن زیادی لازم است. پر کردن کامپوزیت در حین بیرون کشیدن دندان پوسیده ساختار طبیعی دندان را مختل نمی کند.
ماندگاری پر کردن کامپوزیت چقدر است؟
در مقایسه با انواع دیگر پر کردن، طول عمر پرکننده های کامپوزیت ممکن است به اندازه کافی طولانی به نظر نرسد. با این حال، طول عمر این پرکننده ها که در واقع کاملاً زیبایی هستند، تقریباً مانند سایر انواع است. صورت عدم بروز مشکل می توان حداقل 7 سال استفاده کرد. در بسیاری از موارد، ممکن است برای 10 سال یا بیشتر استفاده شود.
نکات پس از پر کردن کامپوزیت
پر کردن کامپوزیت روشی موثر برای درمان حفره ها و بازگرداندن ساختار آسیب دیده دندان به عملکرد قبلی خود است. پس از تکمیل فرآیند پر کردن، وارد فرآیند بهبودی می شوید. دوره نقاهت معمولاً بدون درد است، اما نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید تا از عوارضی که ممکن است رخ دهد جلوگیری کنید:
ممکن است در ناحیه لثه احساس درد کنید. این درد در عرض چند روز خود به خود از بین می رود.
اگر از دندان قروچه رنج می برید، باید از محافظ دهان برای محافظت از پرکردگی خود استفاده کنید.
ممکن است در ناحیه پر شده احساس حساسیت کنید. اگر این حساسیت برای روزها ادامه داشت، حتما با دندانپزشک خود در غرب تهران تماس بگیرید.
فرآیند پس از پر کردن کامپوزیت به این صورت انجام می شود. فراموش نکنید که با دندانپزشک خود ملاقات کنید تا بهترین مراقبت را برای پر کردن خود داشته باشید.
آیا فرآیند پر کردن مخاطره آمیز است؟
عمل پر کردن تحت بیهوشی انجام می شود. دندانپزشک ناحیه اطراف دندان شما را بی حس می کند. چه روکش داشته باشید و چه پرکننده های استاندارد، تمام مراحل کاملاً بدون درد هستند و لازم نیست نگران خطرات آن باشید. با این حال، برای داشتن یک روند درمانی راحت، مهم است که از توصیه های دندانپزشک قبل و بعد از عمل پیروی کنید.
چرا پر کردن کامپوزیت ترجیح داده می شود؟
طبیعی ترین راه برای ترمیم دندان آسیب دیده، پر کردن کامپوزیت است. این نوع پر کردن نه تنها به دلیل دوام بلکه به دلیل ظاهر طبیعی آن اغلب توسط دندانپزشکان ترجیح داده می شود.
پرکننده های کامپوزیت تقریباً در همه بیماران قابل استفاده است زیرا در سایه های مختلف تولید می شوند. علاوه بر تمام این ویژگی های اساسی، مواد دیگری نیز وجود دارند که پرکننده کامپوزیت را ترجیح می دهند:
دقیقاً با رنگ و شکل دندان سازگار است.
در مقایسه با سایر انواع پرکننده ها آسیب کمتری به دندان وارد می کند.
هنگامی که به دندان می چسبد، در عرض چند ثانیه می تواند سفت شود.
در صورت آسیب به راحتی قابل ترمیم است.
مواردی که باید در مراقبت از دندان های پر شده در نظر گرفت
پرکردن دندان یکی از رایج ترین انواع درمان است. پس از اینکه دندانپزشک شما درمان را کامل کرد، باید به مراقبت از پر کردن خود توجه کنید تا پرکردگی برای مدت طولانی باقی بماند.
در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد که ممکن است در این مورد به شما کمک کند:
مراقب انتخاب های غذایی خود باشید: پس از درمان، اجتناب از غذاهای بسیار سفت برای شما مفید خواهد بود. غذاهایی مانند سبزیجات پخته برای انتخاب وعده های غذایی شما پس از پر کردن کامپوزیت ایده آل هستند.
از مسکن استفاده کنید: احساس درد پس از درمان طبیعی است. اگر درد شما غیرقابل تحمل است و انجام کارهای روزانه را برای شما دشوار می کند، باید از مسکن استفاده کنید.
به بهداشت دهان و دندان توجه کنید: باید استفاده از نخ دندان و مسواک زدن مرتب دندان ها را به عادت تبدیل کنید، تمیز کردن ناحیه تحت درمان از تشکیل پلاک یا پوسیدگی جلوگیری می کند.
با دندانهای خود ملایم باشید: هنگام مسواک زدن بعد از غذا مراقب باشید.
از یخ استفاده کنید: فشار دادن کیسه یخ روی ناحیه ای که دندان پر شده شما قرار دارد به کاهش تورم کمک می کند.
غذاهای بسیار گرم یا بسیار سرد مصرف نکنید: احساس حساسیت یا تورم در لثه ها پس از پر کردن طبیعی است. برای چند روز باید از مصرف غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم خودداری کنید.
با دندانپزشک خود صحبت کنید: اگر درد شما برای روزها از بین نمی رود یا احساس می کنید که پرکردگی به درستی قرار نگرفته است، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
کاربرد لایه کامپوزیت
لامینا کامپوزیت که به عنوان باندینگ نیز شناخته می شود به معنای پرکردن زیبایی دندان است. طرح لبخند با استفاده از مواد کامپوزیت ایجاد می شود. مواد مورد استفاده با توجه به رنگ دندان فرد انتخاب می شود و بنابراین هدف آن به ثبت رساندن ظاهری طبیعی است.
هزینه پر کردن کامپوزیت
گفتن مقدار دقیق در مورد قیمت پرکننده کامپوزیت صحیح نیست. زیرا تمام این هزینه ها به منطقه و انواع مواد خاص به کار رفته و تجربه دندانپزشک بستگی دارد. برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد این موضوع، باید با دندانپزشک خود صحبت کنید.